Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
INTEGERS
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Not categorized 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
A mountaineer starts from the base camp 1 at a height of 500 Km above sea level.. He first climbs 600 Km uphill and then climbs 10 Km downhill to the base camp 2. What is his final position of the mountaineer?
Correct
Explanation:
Let initial position of the mountaineer = +500Km (as this is height above sea level)
Let the uphill journey be denoted by +600km , then downhill journey is denoted by 10km.
Final position of the mountaineer = (+500) + (+ 600) + (—10)
= +500 + 600 10
= +1100 10
= +1090, which is positive.Incorrect
Correct Answer: 1090 above sea level
Explanation:
Let initial position of the mountaineer = +500Km (as this is height above sea level)
Let the uphill journey be denoted by +600km , then downhill journey is denoted by 10km.
Final position of the mountaineer = (+500) + (+ 600) + (—10)
= +500 + 600 10
= +1100 10
= +1090, which is positive. 
Question 2 of 10
2. Question
A trader sells the product A at a profit of Rs.500 and sells another product B at a loss of Rs 300. Find his overall gain or loss on both the transactions.
Correct
Explanation:
Let gain be +500 and loss be 300
Overall loss or gain = (+500) + (300) = 500 – 300 = 200 , which is positive.
Thus, there is a total gain of Rs 200 by the trader.Incorrect
Correct Answer: Gain of Rs 200
Explanation:
Let gain be +500 and loss be 300
Overall loss or gain = (+500) + (300) = 500 – 300 = 200 , which is positive.
Thus, there is a total gain of Rs 200 by the trader. 
Question 3 of 10
3. Question
5 more than 5 is _______
Correct
Explanation: 5 + (5) = 5 – 5 =0
Incorrect
Correct Answer: 0
Explanation: 5 + (5) = 5 – 5 =0 
Question 4 of 10
4. Question
3 less than 3 is ______
Correct
Explanation: 33 = 6
Incorrect
Correct Answer: 6
Explanation: 33 = 6 
Question 5 of 10
5. Question
6 less than 2 is
Correct
Explanation: 2 – 6 = 4
Incorrect
Correct Answer: 4
Explanation: 2 – 6 = 4 
Question 6 of 10
6. Question
4 more than 5 is______
Correct
Explanation: 4 +5 =9
Incorrect
Answer: 9
Explanation: 4 +5 =9 
Question 7 of 10
7. Question
9 less than 3 is ______
Correct
Explanation: 3 – 9 = 6
Incorrect
Answer: 6
Explanation: 3 – 9 = 6 
Question 8 of 10
8. Question
6 less than 7 is ______
Correct
Explanation: 76 = 13
Incorrect
Correct Answer: 13
Explanation: 76 = 13 
Question 9 of 10
9. Question
4 more than 3 is ______
Correct
Explanation: 4 + (3) = 4 – 3 =1
Incorrect
Answer: 1
Explanation: 4 + (3) = 4 – 3 =1 
Question 10 of 10
10. Question
6 less than 13 is _______
Correct
Explanation: 13 – 6 =7
Incorrect
Answer: 7
Explanation: 13 – 6 =7