Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
Arithmetic (Ratio and Proportion)
You must specify a text. 

You must specify a text. 
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Not categorized 0%
 ACHIEVERS SECTION 0%
 LOGICAL REASONING 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
Category: ACHIEVERS SECTIONThe ratio of 4 weeks : 4 days is
Correct
Well Done !
Incorrect
Incorrect Answer !
Correct Answer :
7:1Explanation:
4 weeks = 4 X 7 days = 28 days
28 : 4 = 7:1 
Question 2 of 10
2. Question
Ratio of 60 paisa to 3 rupees is
Correct
Well Done !
Incorrect
Incorrect Answer !
Correct Answer :
1:5
Explanation:
3 rupees = 3 x100 = 300 paisa
60:300 = 1:5 
Question 3 of 10
3. Question
Divide 600 in the ratio of 2:3
Correct
Well Done !
Incorrect
Incorrect Answer !
Correct Answer :
240,360
Explanation:
2+3 = 5
2/5 of 600 = 240
3/5 of 600 = 360 
Question 4 of 10
4. Question
45:60 =
Correct
Well Done !
Incorrect
Incorrect Answer !
Correct Answer :
All options are correct as all are equivalent . 
Question 5 of 10
5. Question
In a bag there are 25 blue and 75 white marbles: The ratio of blue marbles to total number of marbles in the bag is
Correct
WELL DONE !
Incorrect
OOPS ! INCORRECT ANSWER
Correct Answer:
1:4
Explanation: blue marbles: total number of marbles = 25:100 = 1:4 
Question 6 of 10
6. Question
The ratio of 1.25 kg and 200g is
Correct
WELL DONE !
Incorrect
OOPS ! INCORRECT ANSWER
Correct Answer:
25:4
Explanation: 1.25kg = 1.25X1000 = 1250 g
1250 :200 = 25 : 4 
Question 7 of 10
7. Question
The ratio of 42 minutes and 1 hour is
Correct
WELL DONE !
Incorrect
OOPS ! INCORRECT ANSWER
Correct Answer:
7 : 10
Explanation: 1 hour = 60 minutes
42 : 60 = 7 : 10 
Question 8 of 10
8. Question
The ratio of 4 and 40 paisa is
Correct
WELL DONE !
Incorrect
OOPS ! INCORRECT ANSWER
Correct Answer:
10 : 1
Explanation: 4 = 400 paisa
400 : 40 = 10:1 
Question 9 of 10
9. Question
42 : 35 =
Correct
WELL DONE !
Incorrect
OOPS ! INCORRECT ANSWER
Correct Answer:
6 : 5 
Question 10 of 10
10. Question
Category: LOGICAL REASONINGComplete the pattern
2 0 , 8 , 100 , 64 , _ ,_Correct
WELL DONE !
Incorrect
OOPS ! INCORRECT ANSWER
Correct Answer:
500, 512
Explanation: Two series are running together
200, 100 , 500
200 X 5 = 100
100 x 5 = 500
8 , 64 , 512
8 x 8 =64