Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
Computation Operations
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Categories
 Not categorized 0%
 ACHIEVERS SECTION 0%
 LOGICAL REASONING 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
Sam bought erasers, each eraser being worth Rs.2. He gave Rs. 30 to the shopkeeper and got back the change of Rs.10. How many erasers did he buy?
Correct
WELL DONE!
Incorrect
OOPS! INCORRECT ANSWER
Correct Answer: 10
Explanation: The amount given to shopkeeper taking out the change = 30 – 10 = RS.20
Number of erasers bought by Sam = 20 ÷ 2 = 10 
Question 2 of 10
2. Question
Ash bought 400 cookies for the orphans Shina and Sam. She gave 3 cookies to Shina and 2 cookies to Sam every day . How many days will the cookies last?
Correct
WELL DONE!
Incorrect
OOPS! INCORRECT ANSWER
Correct Answer: 80
Explanation:
Cookies given away by Ash each day = 3+2 = 5
Number of days cookies will last = 400 ÷ 5 = 80 
Question 3 of 10
3. Question
Category: ACHIEVERS SECTION4054 people entered the Zoo on Saturday. On Sunday number of people entering the Zoo was twice as many as on Saturday. How many people entered the zoo on two days? Give the answer in nearest thousands.
Correct
WELL DONE!
Incorrect
OOPS! INCORRECT ANSWER
Correct Answer: 12000
Explanation: Number of people entering the Zoo on Saturday = 4054
Number of people entering the Zoo on Sunday = 4054 X 2 = 8108
Number of students entering the Zoo on two days = 4054 + 8108 = 12162
Rounding the number to nearest thousands = 12000 
Question 4 of 10
4. Question
Which of the following is the best estimate for 133 X 454?
Correct
WELL DONE!
Incorrect
OOPS! INCORRECT ANSWER
Correct Answer: 130 X 450
Explanation: 133 can be rounded off to 130 and 454 can be rounded off to 450 
Question 5 of 10
5. Question
18 hundreds + 400 + 5 tens + 5 is equal to
Correct
WELL DONE!
Incorrect
OOPS! INCORRECT ANSWER
Correct Answer: 2255
Explanation: 1800 + 400 + 50 + 5 = 2255 
Question 6 of 10
6. Question
12 hundreds +500 + 60 + 3 when rounded off to nearest hundreds is equal to
Correct
WELL DONE!
Incorrect
OOPS! INCORRECT ANSWER
Correct Answer: 1800
Explanation: 1200 + 500 + 60 +3 = 1763.
On rounding off 1763 to nearest hundreds we get 1800 as 6 is in tens place which is greater than 5. 
Question 7 of 10
7. Question
Find the sum of the place values of two 6’s in the number 26547690.
Correct
WELL DONE!
Incorrect
OOPS! INCORRECT ANSWER
Correct Answer: 6000600
Explanation : The place value of two 6’s in the number 26547690 = 6000000 + 600 = 6000600 
Question 8 of 10
8. Question
Largest 4digit number X Smallest 4digit number + 1000 =
Correct
WELL DONE!
Incorrect
OOPS! INCORRECT ANSWER
Correct Answer: 10000000
Explanation: 9999 X 1000 + 1 = 9999000 + 1000 = 10000000 
Question 9 of 10
9. Question
On dividing 34567 by 36 we get
Correct
WELL DONE!
Incorrect
OOPS! INCORRECT ANSWER
Correct Answer: Q= 960 R= 7
Explanation: Q= 960 R= 7
Dividend = Divisor X Quotient + Remainder = 36 X 960 + 7 = 34567 
Question 10 of 10
10. Question
Category: LOGICAL REASONINGWhich number pair is different from others ?
Correct
WELL DONE!
Incorrect
OOPS! INCORRECT ANSWER
Correct Answer: 25 , 4
Explanation: 25,4 pair is different from others as 25 is not divisible by 4 . In all other numbers first number is divisible by second number.